Stichting Staphorst helpt Gambia | Een cheque van Oosterveen Oliehandel

Nieuws

Een cheque van Oosterveen Oliehandel

< Terug naar overzicht

 

Een cheque van Oosterveen Oliehandel

Een cheque van 1400 euro. Die kregen bestuursleden van de Stichting Staphorst Helpt Gambia, Auktje Alssema en Paul de Wee, vrijdagmiddag uit handen van de bedrijfsleider van Oosterveen Oliehandel, Marco Koekoek.

Het bedrag werd op 9, 10 en 11 april verdiend tijdens een rad van avontuur dat bij het tankstation aan de Industrieweg stond. Oosterveen nam het station over van een ander oliebedrijf. Om aan deze overname een sociaal tintje te geven, besloot de firma Oosterveen geld in te zamelen voor een goed doel.

De lokale Stichting Staphorst Helpt Gambia rolde al snel uit de bus. Al jaren steunt deze organisatie via hele gerichte acties een aantal burgers in het arme Afrikaanse land. Goed onderwijs, armoedebestrijding en economische zelfredzaamheid zijn de doelen van Staphorst Helpt Gambia.

Momenteel voert de stichting actie om een schoolgebouw uit te breiden. De inrichting kwam al uit Staphorst, nu moeten er vier lokalen bijgebouwd worden. Door goed onderwijs hebben kinderen meer kansen in de maatschappij. In totaal is 50.000 euro nodig. “Wij zijn ontzettend dankbaar met dit prachtige bedrag”, aldus Auktje Alssema. De stichting voert al maanden actie voor dit doel.

Tankstation Oosterveen houdt het niet bij deze cheque. Het bedrijf gaat door met geld inzamelen. “Van elke liter die mensen hier tanken, gaat een klein geldbedrag naar dit goede doel”, zegt Marco Koekoek. “Dat doen we in elk geval dit jaar en misschien ook wel volgend jaar.”

Oosterveen Oliehandel heeft 18 tankstations in Drenthe, Overijssel, Gelderland en Groningen.