Stichting Staphorst helpt Gambia | Informatieavond over Gambia goed bezocht

Nieuws

Informatieavond over Gambia goed bezocht

< Terug naar overzicht

De informatie avond over het project bouw school in Gambia is goed bezocht. De directrice mevrouw Patience Jatta liet zien op welke wijze ze haar werk doet op een startende school. Het aantal leerlingen groeit nog steeds. In de arme wijk van de grote stad Serrekunda is er veel belangstelling voor de christelijke school. Het ministerie van onderwijs is erg te spreken over de kwaliteit van het onderwijs. De noodzaak voor de uitbreiding van de school werd benadrukt om vervolg onderwijs aan de kinderen te geven.

De heer Hutten van 2Control Accountants en Adviseurs benadrukte het belang van een stichting die een ANBI status heeft. De stichting zet zich in voor een goed doel en niet voor particuliere verlangens. Het project ‘bouwen van een school in Gambia’ past in de omschrijving die de belastingdienst verlangt. Tevens zijn er een aantal belastingvoordelen. Donateurs en mensen die giften geven mogen dat bedrag aftrekken van hun inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Door de bouwmeester de heer Alssema werden enkele dia’s vertoond over het land Gambia en werd een verslag gegeven van de gesprekken die zijn gevoerd met diverse instanties waaronder het ministerie van Onderwijs in Gambia en bankinstellingen. Met de bouwer zijn afspraken gemaakt over de controle en toezicht van de bouw van de school. Het voornemen is dat in januari 2016 gestart wordt met de bouw. De bouw zal stapsgewijs uitgevoerd worden.