Stichting Staphorst helpt Gambia | Nieuws over Gambia

Nieuws

Nieuws over Gambia

< Terug naar overzicht

Misschien heeft u het in het nieuws al gehoord: er is momenteel politieke onrust in Gambia. Er zijn vorig jaar verkiezingen geweest en de huidige president die al 22 jaar de leider in Gambia is, is niet herkozen. Hij heeft aangegeven dat hij niet weg wil en dat is het probleem. Burgers van Gambia zijn ongerust dat het tot een gewapend ingrijpen van de buurlanden komt en daarom zijn veel Gambianen gevlucht naar buurlanden. Ook Patience Jatta, directeur van de school in Wellingara, is afgelopen weekend met haar kinderen vertrokken naar het buitenland. Haar man Edward blijft bij de school.
Wij hebben als bestuur veel contact met Patience en Edward. Patience geeft aan onmiddellijk naar Gambia terug te gaan als de situatie weer rustig is. Gisteren zijn Nederlandse toeristen door reisorganisaties terug gehaald naar Nederland. Het ministerie geeft een negatief reisadvies voor mensen die willen gaan. Een serieuze situatie..
De bouw van de school ligt even stil. We lopen voor op onze planning, want er zijn 2 lokalen klaar en in gebruik. Mede door de kniepertjesacties die we in december hebben gehouden is er voldoende geld om door te gaan met de volgende lokalen. Zodra de situatie dat toelaat kan men met deze bouw starten.
U ontvangt deze mail omdat u betrokken bent bij onze stichting en we het nodig vinden u van de situatie op de hoogte te brengen.
Voor meer actuele informatie kunt u bijvoorbeeld kijken op http://www.nu.nl/buitenland/4400433/west-afrikaanse-troepen-wachten-af-verlopen-termijn-president-gambia.html